Industrialisatie en standaardisatie

Duurzaam bouwen is meer dan duurzame materialen en een duurzaam ontwerp. Ook het bouwproces kan duurzamer. Standaardisatie en industrialisatie zijn wat VBI betreft noodzakelijk om zowel versnelling als verduurzaming in de bouw mogelijk te maken.

Door standaardisatie realiseren we consistentie en kwaliteit, terwijl industrialisatie ons in staat stelt om bouwcomponenten efficiënt en zonder materiaalverlies te produceren.

De Nieuwe Blauwdruk

VBI focust zichzelf op duurzame en industriële oplossingen. In onze aanpak staat standaardisatie en industrialisatie centraal. Het vertrekpunt is het behouden van waardevolle keuzemogelijkheden voor opdrachtgevers en bewoners.

VBI streeft ernaar de kernprincipes van het legplan voor woningconcepten te rationaliseren. Met de focus op modulaire afmetingen, gestandaardiseerde posities voor leidingsleuven, sparingen en het trapgat. We elimineren zo onnodige variaties die geen meerwaarde hebben voor de eindgebruiker.

Standaardisatie verbetert niet alleen de bouwsnelheid en duurzaamheid, maar verhoogt ook de bouwkwaliteit, vermindert faalkosten en sluit aan op de Wet Kwaliteitsborging.


Voor meer informatie over de Nieuwe Blauwdruk, bekijk ons visiedocument

Druklaagloos bouwen

Om het bouwproces steeds verder te verduurzamen is het belangrijk om alle keuzes en opties te bespreken. Wat VBI betreft is druklaagloos bouwen onderdeel van een duurzame toekomst. Druklaagloos bouwen zorgt direct voor CO₂- en grondstoffenbesparing, omdat het materiaal voor de druklaag geëlimineerd wordt. Bovendien is druklaagloos bouwen een voorwaarde voor remontabiliteit en hoogwaardig hergebruik in de toekomst.

Lees hier meer over onze visie op remontabel bouwen.
De ontwerpaanbevelingen en remontabele principedetails zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een team van vooraanstaande constructeurs.