BIM

Steeds meer partijen ontdekken dat als BIM juist wordt toegepast, dit helpt om ontwerp- en bouwprocessen efficiënter en daardoor sneller en goedkoper te laten verlopen. Het centrale idee achter BIM (Building Information Model, of -Modelling) is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd en waarmee door alle betrokken partijen in dat proces wordt gewerkt.

VBI als partner

VBI heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met samenwerking in BIM-projecten. VBI is ook uw betrouwbare partner als het gaat om het realiseren van uw BIM-projecten en het werken in 3D-modellen.

OpenBIM

Als leverancier aan de gehele Nederlandse bouw hanteert VBI de OpenBIM gedachte. OpenBIM is samenwerken op basis van ‘open’ uitwisselformaten die geen eigendom zijn van een bepaalde softwareleverancier. Hierdoor ontstaat een transparante aanpak, waarbij partijen elkaar informeren middels 3D-modellen met relevante data, echter zonder de noodzaak of verplichting om voorgeschreven software te gebruiken.

Open Bim Logo 2

VBI maakt voor haar eigen engineering gebruik van AutoCAD® Architecture 2012. Deze CAD-software is onderdeel van ons geïntegreerde systeem dat VBI gebruikt om al haar bedrijfsprocessen te sturen en te beheersen. De uitwisseling van de digitale modellen / tekeningen kan in diverse bestandsformaten plaatsvinden.

Wij informeren u graag over onze mogelijkheden en de praktische aspecten en aandachtspunten omtrent:

  1. Communicatie en verantwoordelijkheden
  2. Benodigde gegevens voor het 3D model
  3. Bestandsuitwisseling en centrale opslag
  4. Technische uitgangspunten
  5. Formaten van de digitale modellen
  6. BIM op locatie

The floor is yours

VBI is voortdurend in gesprek over de thema’s van nu. Wilt u meepraten over BIM? Bel dan met Patrick Mallo.

Neem contact met ons op

Patrick Mallo

Stuur mij een bericht

+31 (0)26 379 79 79

+31 (0)26 379 79 79

Bel voor een afspraak