The Edge Vbi 1

Een comfortabele werkvloer voor 1.800 mensen

The Edge langs de A10 is een kantoorgebouw dat zijn tijd ver vooruit is. Met 40.000 vierkante meter moderne werkvloer voor 1.800 mensen volgens de principes van “The New World of Work”. Volledig energieneutraal ontworpen en een absolute koploper in kwaliteit, duurzaamheid en gebruikerscomfort. Het vijfhoekige gebouw met de karakteristieke geknikte gevel heeft een BREEAM-score van 98.4 en de certificering ‘Outstanding’ op zak. Een prachtig resultaat dankzij een grote ambitie, een slim ontwerp, innovatieve technieken en de flexibele draagconstructie.

De uitdaging

Opdrachtgever OVG bracht een groep vooraanstaande experts samen voor de ontwikkeling van een kantoorgebouw dat een nieuwe wereldwijde benchmark moest worden voor de gebouwde omgeving. Hierbij werd nadrukkelijk gekeken naar duurzaamheid, toekomstbestendigheid, comfort en productiviteit van de gebruikers. Tijdens het bouwproces bleek dat zelfs dat het hoogste BREEAM-niveau ‘Outstanding’ gehaald zou kunnen worden. Hierdoor legden alle partijen de lat steeds hoger en bereikten ze uiteindelijk het wereldwijd hoogste BREEAM-resultaat tot dusver. [Lees de volledige case]

Resultaat

  • Flexibele werkruimten en -plekken door grote vrije vloeroverspanningen
  • Groot gebruikerscomfort en toekomstwaarde door blijvende flexibiliteit
  • Optimaal binnenklimaat voor hogere arbeidsproductiviteit

Het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld

The Edge is volledig flexibel ontworpen en door een prefab bouwmethode tot stand gekomen. Dat heeft een positieve invloed gehad op de verschillende duurzaamheidsscores van BREEAM. De kanaalplaatvloeren van VBI leverden een belangrijke bijdrage aan de score voor MAT5. Het ontwerp is ook energieneutraal. Zo is de hele zuidelijke voorgevel van het pand voorzien van zonnepanelen. Op de daken van de UvA en HvA ligt nog eens 4.100 m2 aan zonnepanelen. Regenwater wordt in het gebouw opgevangen voor hergebruik en een warmte-koudeopslaginstallatie wekt geothermische energie op. Dit alles heeft zeer positief bijgedragen aan een ‘Outstanding’ BREEAM-score van 98.4 voor The Edge: de hoogste duurzaamheidsscore ooit behaald.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze case of onze werkwijze Flexibel comfort? Bel dan met Peter Musters of volg ons via @flexibelcomfort.

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief

Systeemoplossingen voor elke situatie

Grondgebonden woningen
Appartementenbouw
Utiliteitsbouw