Ga naar de inhoud

Terugblik Duurzaam Gebouwd Congres 2013

De vijfde editie van het Duurzaam Gebouwd Congres werd op 14 november 2013 georganiseerd, door de Provincie Utrecht en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Op die dag vormde De Rijtuigenloods in Amersfoort het podium voor gerenommeerde sprekers en interactieve workshops.

Toekomstbestendig bouwen is volop in de belangstelling en wordt steeds meer omarmd door zowel opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers. Het streven naar een duurzaam gebouwde omgeving ontwikkelt zich daarbij van ‘nice-to-have’ tot een randvoorwaarde. Vanuit diverse invalshoeken is op hoog niveau belicht welke ontwikkelingen en mogelijkheden er zoal zijn. VBI ziet dit als een kernthema en was daarom medeorganisator van dit congres.

Hoe flexibel is uw gebouw

Een lange levensduur, dat is de eerste eis van een duurzaam gebouw. Bruikbaar en functioneel over een lange tijd betekent dat het gebouw flexibel aanpasbaar is aan de eisen van de toekomst. U kunt nu eenvoudig zelf nagaan hoe het met de toekomstwaaarde van uw gebouw is gesteld.

In de ‘Flexibel-comfort-scan’ is in een oogopslag te zien of een gebouw in de toekomst makkelijk aanpasbaar is. Aan de hand van vijf parameters is voor elk project te bepalen of het functievast is en met welke ingrepen in de draagconstructie gezorgd kan worden voor Flexibel comfort.

 

The floor is yours

VBI is voortdurend in gesprek over de thema’s van nu. Wilt u verder van gedachten wisselen over toekomstbestendig bouwen? Bel dan met Annet Neugebauer.