CSC Gold voor VBI

Sinds april 2017 was VBI al houder van het CSC (Concrete Sustainability Council) certificaat Bronze en is daarmee de eerste prefab vloerenfabrikant die dit keurmerk ontving. Nu is succesvol de doorstap naar niveau ‘Gold’ gemaakt.

Het CSC keurmerk voor beton is eenvoudig gezegd wat het FSC keurmerk is voor hout en wordt internationaal erkend. Gecertificeerde bedrijven voldoen aan strenge eisen als het gaat om de verantwoorde herkomst van materialen en grondstoffen, kwaliteit, milieumanagement, integriteit, mensenrechten en veiligheid.

Focus op duurzaamheid zit in ons DNA

Thies van der Wal, Manager MVO bij VBI: “VBI is mede initiatiefnemer en ondertekenaar van het Betonakkoord. Hiermee hebben we onze plannen om onze CO2 footprint te verlagen en maximaal in te willen zetten op een circulaire bouweconomie zwart op wit gezet. Het behalen van het CSC Bronze certificaat was een mooie stap en smaakte naar meer. Met vereende krachten met al onze ketenpartners hebben we nu het CSC label Gold binnengehaald voor al onze fabrieken. Een resultaat waar we trots op zijn. Het geeft aan dat we de juiste koers te pakken hebben.”

Scoren in BREEAM

Opdrachtgevers die duurzaam bouwen en hiervoor BREEAM gebruiken, kunnen met CSC-gecertificeerd beton extra punten scoren. Zo brengt CSC Bronze je op scorelevel 4 en CSC Gold zelfs op scorelevel 6. Van der Wal: “Door als opdrachtgever te vragen naar CSC gecertificeerd beton laat je zien verantwoorde productie van beton alsmede de herkomst van grondstoffen (winning en inkoop) belangrijk te vinden. Het zorgt ervoor dat niemand in de branche kan achterblijven en geeft een duidelijke meerwaarde aan het certificaat.”

Over CSC

Het CSC certificatie-systeem helpt bij het verstrekken van betrouwbaar en onafhankelijk bewijs om de inspanningen en resultaten met betrekking tot duurzame herkomst te delen. Zowel klanten, belanghebbenden en aandeelhouders profiteren hiervan en kunnen door ketensamenwerking komen tot duurzame resultaten.