Groot in utiliteitsbouw

Hoe creëer je op de meest efficiënte wijze waardevaste utiliteitsgebouwen met voldoende toekomstwaarde.  Bedrijfsgebouwen, winkels, zorgcomplexen die over een lange duur aantrekkelijk blijven voor de brede mix van gebruikers.

VBI bouwt mee aan duurzame, flexibele en comfortabele woon- en werkomgevingen.  In grote lijnen is VBI actief in drie domeinen; binnenstedelijke hoogbouw,  grondgebonden woningbouw en utiliteitsbouw.  Op deze pagina gaan we nader in op utiliteitsgebouwen.

Wat de toekomst ons ook brengt, wij moeten nu zo ontwerpen en bouwen dat wij daar steeds flexibel op in kunnen spelen. Daarnaast is de uitdaging om deze gebouwen op de meest duurzame en economische wijze te realiseren.

VBI biedt voor utiliteitsbouw onder andere de volgenden oplossingen:

  • industrieel bouwen
  • indelingsflexibiliteit
  • verwarming / koeling
  • erkende meerwaarde

Industrieel bouwen

Industrieel bouwen met prefab-onderdelen en een gestandaardiseerde maatvoering, maakt het mogelijk om sneller, goedkoper en duurzamer te bouwen. Standaardmaten en geïntegreerd gebruik van software zorgen voor een optimaal proces met lagere faalkosten, minder vervoersbewegingen en korte bouwtijd.

Indelingsflexibiliteit

Bij kantoren zagen we de introductie van de kantoortuin en de verandering naar flexplekken met stilteruimtes. In de zorg zien we nu een grote behoefte aan zorgwoningen, in de toekomst wellicht meer zelfstandige units. Een goed gebouw moet kunnen ‘mee ademen’ met deze ontwikkelingen. Door de voordelen van bouwen met grote vrije overspanningen effectief te benutten blijft ook voor toekomstige gebruikers de weg open om de indeling, uitstraling en bestemming te wijzigen.

Verwarming / koeling

Bij betonkernactivering (thermische activering) wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van de massa van de vloer, die in staat is om warmte en koude te bufferen en af te geven. Zo zorgt de vloer respectievelijk voor koeling of verwarming met als resultaat zowel in de zomer als in de winter een aangenaam binnenklimaat zonder hoge energierekening.

Erkende meerwaarde biedt financieel voordeel

Gezonde gebouwen zijn gezond in alles. In hoe ze worden gebouwd, in hun materiaalgebruik, in de omgeving die ze opleveren, in het effect dat ze hebben. Het is niet voor niets dat binnen duurzaamheidslabels zoals bijvoorbeeld BREEAM/LEED/GPR extra credits worden toegekend aan aantoonbaar betere gebouwen. De duurzame oplossingen van VBI helpen om op een economische wijze te kunnen voldoen aan actuele prestatieniveaus.

Waar kunnen we u mee helpen?

Wilt u eens gedachten wisselen over aspecten waar u in uw dagelijkse praktijk tegenaan loopt? Bel dan met Hilbert Rinsma.