Webpagina Case Stadskantoor Utrecht 2 1

Gastvrije publieksruimte met veel lichtinval

Het nieuwe Stadskantoor Utrecht is een stijlvolle, witte blikvanger aan de westkant van het Utrechtse Centraal Station. Het gebouw is vervlochten met het station, een drukke reis- en ontmoetingsplaats voor 285.000 mensen per dag. Het heeft een open uitstraling, is flexibel in te richten en het is snel gebouwd met minimale overlast.

De uitdaging

Stadskantoor Utrecht is hét verzamelpunt voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten. De uitdaging was om een prettige sfeer te realiseren voor maar liefst 65.000 m2 vloeroppervlakte en 2500 werkplekken, en bovendien volledig volgens Het Nieuwe Werken, met flexibele werkplekken en optimale interactie. Een gebouw dat de veranderende rol van de gemeente ondersteunt en bijdraagt aan de ontwikkeling van het westelijk deel van de stad.

De aanpak

Het kantoor is ontworpen voor werknemers én bezoekers; duurzaam en publieksvriendelijk. Dat vraagt om een draagconstructie die de publieke dienstverlening optimaal toegankelijk maakt en flexibel genoeg is om ruimtes aan te passen. Bovendien was een aanpak vereist die paste bij de logistiek complexe locatie; de tienduizenden reizigers die dagelijks passeren moesten zo min en zo kort mogelijk bouwoverlast ondervinden. Bij al deze eisen hebben de vloeren van VBI en de prefab bouwmethode een sleutelrol gespeeld. [Lees de volledige case]

Resultaat

  • Open vloerindeling voor optimale flexibiliteit
  • Snel gebouwd in drukke binnenstedelijke omgeving
  • Flexibele draagconstructie voor blijvende duurzaamheid in gebruik

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze case of onze werkwijze Flexibel comfort? Bel dan met Peter Musters of volg ons via @flexibelcomfort.

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief

Systeemoplossingen voor elke situatie

Grondgebonden woningen
Appartementenbouw
Utiliteitsbouw