Case Zwolle 1

Van functievast naar functievrij

Een appartementencomplex bouw je niet voor tien jaar, de investering verdient zich over een langere periode terug. Is de doelgroep waarvoor wordt gebouwd over 30 jaar nog hetzelfde? Alleen gebouwen die tegemoet komen aan de eisen van de huidige én de toekomstige bewoners staan garant voor blijvend rendement. Appartementencomplex T15 in de Zwolsche Muziekwijk sorteert daar op voor. Met zeer duurzame, flexibele en toekomstvaste woonblokken.

Flexibel comfort

Het huidige ontwerp is flexibel indeelbaar op appartementsniveau, maar als hier de denkwijze van Flexibel comfort was gevolgd, was de toekomstwaarde nog hoger geweest. De duurzaamheid van een gebouw wordt nog verder vergroot door de mogelijkheid om in de toekomst andere functies zoals zorg, kantoor of onderwijs te kunnen faciliteren.

In het huidig ontwerp is gekozen voor dragende muren die de vloer indelen in appartementen. Dit legt de indeling van het gebouw vast. Met een kleine ingreep in de draagconstructie zijn de dragende binnenmuren niet meer nodig en worden functievrije vloeren gecreëerd. Door het inbrengen van twee geïntegreerde stalen liggers op de breedte van de stijve kern wordt de voorgevel dragend. Nu ontstaat één grote ruimte die compleet naar wens in te delen is.

In de ‘Flexibel-comfort-scan’ is in een oogopslag te zien of een gebouw in de toekomst makkelijk aanpasbaar is. Aan de hand van vijf parameters is voor elk project te bepalen of het functievast is en met welke ingrepen in de draagconstructie gezorgd kan worden voor Flexibel comfort. [Lees de volledige case]

Vbi Flexibel Comfort Scan T15 Web

Scan van project T15 te Zwolle

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief

Systeemoplossingen voor elke situatie

Grondgebonden woningen
Appartementenbouw
Utiliteitsbouw