Ccl 1

Toekomstvast rendement in uniek onderwijsgebouw

Maximale flexibiliteit in een multifunctioneel gebouw. Dat was het uitgangspunt voor het Community College Leiden. Inspirerende huisvesting voor 10000 leerlingen en zo’n 800 medewerkers met flexibele onderwijsruimten voor klassikaal-, digitaal- of projectonderwijs. Het resultaat is een unieke verticale stad met werkpleinen, marktplaatsen en diverse voorzieningen.

Flexibel comfort

Het Community College is opgebouwd volgens de werkwijze die wij Flexibel comfort noemen: functievrije gebouwen met grote vrije vloeren die in de tijd steeds aan te passen zijn aan de wensen van de eindgebruiker. Want alleen een gebouw dat nu al is voorbereid op een volgend leven is werkelijk duurzaam en een investering met toekomstvast rendement.

Deze flexibiliteit wordt bepaald door de draagconstructie van een gebouw. Door de constructie van het Community College zijn de vrije vloeren steeds anders in te delen. Van onderwijsruimte nu, tot kantoren in 2030 of studentenwoningen in 2040.

In de ‘Flexibel-comfort-scan’ is in een oogopslag te zien of een gebouw in de toekomst makkelijk aanpasbaar is. Aan de hand van vijf parameters is voor elk project te bepalen of het functievast is en met welke ingrepen in de draagconstructie gezorgd kan worden voor Flexibel comfort. [Lees de volledige case]

Vbi Flexibel Comfort Scan Ccl Web

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief

Systeemoplossingen voor elke situatie

Grondgebonden woningen
Appartementenbouw
Utiliteitsbouw