Case Rug 1

Inspiratie met toekomstwaarde

Eén ding verandert nooit aan het onderwijs: het verandert voortdurend. Vrijwel jaarlijks is er sprake van nieuwe onderwijsvormen, nieuwe studentenpopulaties en steeds snellere digitalisering. Voor de RijksUniversiteit Groningen een reden om een zeer flexibel gebouw neer te zetten. Maar natuurlijk wel huisvesting die inspireert en optimaal comfort biedt aan studenten en medewerkers.

  • 10% lagere bouwkosten door prefab-draagstructuur
  • 30% besparing op energiekosten
  • 20% besparing op functieverandering

Flexibel comfort

Het Centrum voor Levenswetenschappen is opgebouwd volgens de werkwijze die wij Flexibel comfort noemen: functievrije gebouwen met grote vrije vloeren die in de tijd steeds aan te passen zijn aan de wensen van de eindgebruiker. Deze flexibiliteit wordt bepaald door de draagconstructie. Door de constructie waarvoor de RijksUniversiteit Groningen heeft gekozen, zijn de vrije vloeren steeds anders in te delen.

In de ‘Flexibel-comfort-scan’ is in een oogopslag te zien of een gebouw in de toekomst makkelijk aanpasbaar is. Aan de hand van vijf parameters is voor elk project te bepalen of het functievast is en met welke ingrepen in de draagconstructie gezorgd kan worden voor Flexibel comfort. [Lees de volledige case]

Vbi Flexibel Comfort Scan Rug Web

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief

Systeemoplossingen voor elke situatie

Grondgebonden woningen
Appartementenbouw
Utiliteitsbouw