Vbi Sensata Web 2

‘Groen’ beton voor koploper in duurzaamheid

In opdracht van Sensata Technologies Holland B.V., het voormalige Texas Instruments, ontwikkelde Schröder Vastgoed een nieuw kantoor in Hengelo.Het gebouw voor Sensata Technologies, dat BREEAM-NL Outstanding als ontwerpambitie heeft, heeft vijf bouwlagen met circa 9.000 m2 kantoren en laboratoria en een parkeergarage van 2.500 m2. Sleutelwoorden in het ontwerp zijn flexibiliteit, duurzaamheid en CO2-reductie.

De uitdaging

Tijdens een aantal bijeenkomsten met vertegenwoordigers uit de betonbranche, en geïnitieerd door MVO Nederland, heeft Gerard Schröder de ketenpartners uitgedaagd tot het uiterste te gaan op het gebied van duurzame betontoepassingen.

De aanpak: CO2-reductie met andere cementsamenstelling

In samenwerking met ENCI zijn bindmiddelen ontwikkeld met een hele lage milieubelasting. VBI heeft deze vloeren opgenomen in de Nationale Milieu-database (NMD) als categorie 1-data. Toepassing hiervan levert in dit project bijna 100 ton CO2-reductie op ten opzichte van de traditionele kanaalplaatvloer, die ten opzichte van concurrerende systemen al erg goed scoort. Daar stopte het echter niet. [Lees de volledige case]

Resultaat

  • Dakvloeren berekend als toekomstige verdiepingsvloer
  • Wereldprimeur door cementloos beton
  • Grondstoffenpaspoort voor circulariteit

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief

Systeemoplossingen voor elke situatie

Grondgebonden woningen
Appartementenbouw
Utiliteitsbouw