Ga naar de inhoud

Tuindorp Vreewijk grondig aangepakt

De komende vijftien jaar wordt het Rotterdamse tuindorp Vreewijk grondig aangepakt. Vanwege gezondheids- en duurzaamheidsaspecten voldoen de woningen niet langer aan de eisen van de strategische woningvoorraad. In totaal worden 1.327 woningen gerenoveerd, gerestaureerd of vervangen. Er wordt gewerkt vanuit een wijkvisie die door deelgemeente Feijenoord en woningcorporatie Stichting Havensteder werd opgesteld.

Het project is opgesplitst in drie fasen van ongeveer vijf jaar. Alle woningen worden aangepakt met een tijdshorizon voor de komende vijftig jaar. Deels door vernieuwbouw, deels door regulier onderhoud te combineren met renovatie en deels door grootschalige renovatie/restauratie. Voor de panden met historische waarde is vernieuwbouw in deze situatie geen optie. Daarom is er besloten om door een grondige renovatie/restauratie de woningen weer op eigentijds niveau te brengen. Dat betekende dat ook de bestaande houten begane grondvloeren vervangen moesten worden vanwege hun negatieve invloed op het binnenklimaat en de energieprestatie. VTM-Nr_4-2015-VBI_PS-renovatievloer

Meer weten?

Het Vloertechnisch Magazine (VTM) schreef in editie 4 van 2015 een diepgaand artikel over dit project en de toegepaste PS-renovatievloer van VBI. Wilt u het hele artikel inzien, kijk dan in het rechtermenu. Daar vindt u ook een hyperlink naar de speciale website over de totale aanpak en organisatie van het gehele project in Rotterdam.

Wilt u van gedachten wisselen over wat VBI voor u kan betekenen? Bel dan met Dennis Duffels.