Ga naar de inhoud

Toekomstvast rendement

Op 17 februari jl. organiseerde VBI weer een ronde tafelsessie. Deze keer in samenwerking met Duurzaam Gebouwd. De rode draad van de sessie was: toekomstvast rendement. Een duurzaam gebouw moet in de toekomst aangepast worden aan de behoefte van de mensen die er wonen of werken. Een draagstructuur met zo min mogelijk dragende muren en kolommen verhoogt de mogelijkheid om vrije vloeren aan te passen aan de behoefte van de gebruikers. De eisen van alle toekomstige gebruikers lijken voor een blijvend rendement reeds meegenomen te worden in de stichtingskosten en het ontwerp.

—————————————————–

Verslag ronde tafelsessie 17 februari 2014

Een prachtige locatie met een positieve discussie over functievrij bouwen rond de wensen van de klant. In de boardroom van de RAI met uitzicht over de hoofdstad kwamen vertegenwoordigers van verschillende partijen samen. ‘Eindelijk een stedenbouwer met wie ik kan praten!’

Geef je de klant een menu of een kok?

Met zoveel verschillende rollen aan tafel kan het antwoord op de vraag naar wie de klant is heel breed zijn. Toch deelden de aanwezigen de gedachte dat de gebruiker van het pand de uiteindelijke bepaler moet zijn. En hoe ondersteun je dan deze klant? Wat kan je verwachten van wat een klant weet? Een mooie vergelijking deed zich daar voor met een restaurant; geef je de klant een menu of een kok? In een menu maken de betrokkenen …

Lees het verslag van VBI.

—————————————————–

De gesprekspartners bij deze sessie waren:

  • Theo Maessen, Cythemadim
  • Frank Segaar, Cie Architekten
  • Harm Valk, Bureau Nieman
  • Ronald Plug, Het Architectenhuis
  • Bart Lieverse, VMRG
  • Nynke Lipsius, Building Holland
  • Martin Dubbeling, Urban Planning, Urban Design
  • Gerard Nijboer, Zorg & Milieu

Namens Duurzaam Gebouwd waren Richard Klein, Marvin van Kempen en Robert Tjalondo aanwezig. Peter Musters en Martin Koppenhol discussieerden mee namens VBI.

De bijeenkomst werd voorgezeten door Paul Dielissen van Dimensivier.

The floor is yours

De ronde tafelsessies van VBI zijn bedoeld om met verschillende partijen uit de markt van gedachten te wisselen en zo kennis te delen. Wilt u ook een keer deelnemen? Neem dan contact op met Dennis Duffels.