Subsidie vloerisolatie bestaande bouw

Eigenaren van bestaande woningen kunnen onder voorwaarden ISDE-subsidie verkrijgen als ze de thermische kwaliteit van hun pand laten verhogen door extra isolatie.

Voor de begane grondvloeren zien wij dat vaak wordt gekozen voor extra isolatiemateriaal onder de al bestaande vloer aan te brengen. Dat draagt zeker bij aan de thermische prestaties maar de praktijk leert dat complete vervanging van de vloer doorgaans bijdraagt aan een flinke upgrade van het comfort.

Een huis is belangrijk voor iedereen. Het gevoel dat een woning geeft, is voor iedereen anders. Wat we gemeen hebben, is dat ons woongenot sterk afhangt van een prettig en gezond binnenklimaat.

Het vervangen van oude houten vloeren door eigentijds comfort draagt daar aan bij. VBI biedt vloeroplossingen die uitermate geschikt zijn voor het vervangen van oude houten vloeren.

Meldcodes VBI-vloeren beschikbaar

Om de aanvraag van subsidie te vereenvoudigen heeft VBI nu enkele vloeroplossingen met meldcode laten opnemen in de RVO-subsidielijst. Daarmee kan de indiener volstaan met het ingeven van de code en uploaden van de documenten van de verwerkte materialen en hoeveelheden.

De producten die in aanmerking kunnen komen voor ISDE subsidie zijn:

  • PS-isolatievloer (betonnen liggers/ EPS vulelementen) met isolatiewaarde vanaf Rc 4,0 [m2K/W]
  • PS-renovatievloer (lichtgewicht oplossing) met een isolatiewaarde vanaf RC 5,0 [m2K/W]

Met welke Rc-waarde moet u rekening houden voor het aanvragen van subsidie voor vloerrenovatie?

Onze vloersystemen zijn in meerdere isolatiewaarden leverbaar. Niet de volledige productrange valt binnen de subsidievoorwaarden. Het is daarom belangrijk om de juiste isolatiewaarde te selecteren.

RVO houdt voor ISDE-subsidie aan dat het isolatiemateriaal tenminste een Rd-waarde van 3,5 [m2K/W] moet hebben.

De PS-Isolatievloer met Rc-waarde van 3,7 [m2K/W] en de PS-Renovatievloer met Rc-waarde 4,0 [m2K/W], zitten onder de subsidiegrens van Rd = 3,5 [m2K/W] en komen hierdoor niet voor subsidie in aanmerking.

Rc-waarde = is de thermische isolatie van de gehele vloer, inclusief de cementdekvloer of houten vloer bij de PS-renovatievloer droog.
Rd-waarde = is de thermische isolatie van alleen het isolatie vulelement (EPS)

Alleen de vloer isoleren of combineren van maatregelen

Uw subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen kan verdubbelen als u meer dan één isolatiemaatregel uitvoert. Dit geldt ook als u isolatie combineert met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Vraag hiervoor subsidie aan binnen 24 maanden na het uitvoeren van de 1e maatregel.