Projectvideo-Optimaal woongenot na vloerrenovatie

Lenferink Vastgoedonderhoud voerde in opdracht van woningcorporatie Woonservice onderhoud uit aan 46 eengezinswoningen in Westerbork. Tijdens de werkzaamheden kwam naar voren dat de bewoners tochtklachten vanuit de vloer ervaarden. Er werd toen alsnog besloten de oude houten begane grondvloer te vervangen voor de VBI PS-renovatievloer Droog, in combinatie met vloerverwarming.

Tijdens het seriematige onderhoud kwam opdrachtgever Woonservice ter ore dat bewoners klaagden over een koude vloer. Woonservice trok bij projectleider Wijnand Wagenmans van Lenferink aan de bel. Ze zochten een hoogwaardig renovatiesysteem die de kouklachten weg zou nemen en vlot te realiseren was. Wagenmans: “We wilden de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk beperken.” Lenferink adviseerde daarom de PS-renovatievloer Droog van VBI.

Zekerheid

De uitermate lichte prefab droogbouwsysteem is ideaal voor de bestaande fundering, die door zijn geringe draagkracht niet te zeer belast kan worden. Omdat het systeem al langer op de markt is en het zich al bewezen heeft, biedt dit volgens Wagenmans zekerheid. Ook bij Lenferink hebben ze het systeem al vaker toegepast. Wagenmans: “Bij die projecten zien we nu ook dat de vloer zich kwalitatief weer bewijst als een duurzame oplossing met goede prestaties op het gebied van isolatie en wooncomfort.”

Snelheid

Bovendien is het systeem met zijn handzame, lichtgewicht elementen bij uitstek geschikt om met weinig mankracht in korte tijd te verwerken. “Daarbij komt nog dat er geen aanvullende en voorbereidende maatregelen getroffen hoeven te worden, waardoor de impact voor de bewoner gering blijft,” zegt Wagenmans. Omdat het speciale droogbouwsysteem al na één dag te bedekken is met een afwerklaag, is er nagenoeg geen wachttijd tussen de arbeidsgangen. Dit is bij cementgebonden en semi-droge oplossingen wel het geval, omdat de constructieve druk- en afwerklaag enkele weken nodig heeft om uit te harden.

Toekomstbestendige oplossing

Er werd gebruik gemaakt van de PS-renovatievloer Droog in combinatie met een vloerverwarmingssysteem van Albrand dat speciaal voor droogbouw is ontwikkeld. Met dit systeem ontstaat slechts een geringe gewichtstoename. Wagenmans: “Deze goed geïsoleerde vloer is stiller, warmer en kierdicht. De bewoners hebben nu een comfortabele vloer die bijdraagt aan een prettig en gezond binnenklimaat.”