Ga naar de inhoud

Slimme modulaire standaardisatie

Door samen met partners aan een uitdaging te werken worden de beste innovaties geboren. Zo stond VBI samen met Hegeman Bouwgroep en Löwik installatietechniek aan de wieg van het kant-en-klare trapgat, een innovatie voor One-Piece-Flow bouwen, doordat het trapgat hoogwaardig is afgewerkt. Handelingen achteraf door timmerman en schilder zijn overbodig en het trapgat is net als het raveelijzer met één keer hijsen gemonteerd.

Het montageteam van Hegeman Bouwgroep en Löwik installatietechniek maakt regelmatig gebruik van video-analyse om continu te verbeteren. Bijvangst is onderstaande time-lapse wat een goed beeld geeft van One-Piece-Flow bouwen.

Het kant-en-klare trapgat komt twee keer voorbij op 00:10 en 00:21 seconden, zo snel kan het gaan 😉

Deze dagelijkse verbeteringen geven continu richting aan de verdere uitontwikkeling van het kant-en-klare trapgat. Zoals Hegeman het zelf treffend verwoordt: “Het streven is om samen met partners modulaire standaardisatie te ontwikkelen en te komen tot de beste industriële oplossingen, zonder het verlies aan ontwerpindividualiteit.”

Een gedachte over bouwen in een breder context waarbinnen het kant-en-klare trapgat bouwers gaat helpen aan betere productiviteit.

Meer weten?

Wilt u alvast van gedachten wisselen over de voordelen die het kant-en-klare trapgat voor u kan betekenen? Of wilt u meepraten over oplossingen voor zaken waar u tegenaan loopt? Bel met Dennis Duffels.