Ga naar de inhoud

Green deal – Runner Up Award 2013

“Samenwerking in de bouw is goed voorbeeld”

Het MVO Netwerk Beton heeft de Green Deal Runner Up Award 2013 gewonnen voor zijn veelbelovende prestaties met de Green Deal Verduurzaming Betonketen.

Dit maakte Monika Milz, de voorzitter van de Green Deal Board, bekend tijdens de Innovatie-estafette op 12 november 2013 in RAI Amsterdam. Zij noemde de inspanningen van de betonsector een voorbeeld voor andere verduurzamingsprojecten. Bij de uitreiking waren ook minister Kamp van EZ en staatssecretaris Mansveld van I&M aanwezig. De minister prees de betonsector voor zijn inspanningen in de Green Deal Verduurzaming Beton. Hij beseft dat de betonsector de afgelopen jaren met economische tegenwind te maken heeft gehad en is ervan onder de indruk hoever zij met dit initiatief zijn gekomen. Het streven om de betonketen te sluiten sprak hem in het bijzonder aan.

“Beton is alles behalve een ‘grijs product’. Integendeel: de betonketen loopt voorop met technologie, vernieuwende toepassingen, samenwerking en innovatieve bouwprojecten.”

Namens het MVO Netwerk Beton nam Evert Schut de prijs van harte aan: “Wat dit netwerk zo bijzonder maakt, is het grote aantal deelnemers: dertig bedrijven en brancheorganisaties. Bij elkaar zijn ze goed voor meer dan 50.000 arbeidsplaatsen. Een hele keten van bedrijven werkt hierin aan de ambitieuze doelstelling om de betonketen te verduurzamen. Samen kunnen we een substantiële bijdrage leveren aan de CO2-reductie van Nederland.”

The floor is yours

VBI is voortdurend in gesprek over de thema’s van nu. Wilt u meepraten over duurzaamheid? Bel dan met Thies van der Wal.

 

Foto: Jan Willem Groen, Groen fotografie Utrecht.