Building Holland 2020 verplaatst naar oktober

Het innovatie event Building Holland dat gepland stond op 24, 25 en 26 maart 2020 in RAI Amsterdam wordt verplaatst naar de laatste week van oktober* vanwege het coronavirus. Ook Duurzaam Gebouwd initiatieven als het Green Tie Gala en de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 verschuiven mee. Dat is op 11 maart bekend gemaakt.

Overmacht

Hoewel de Nederlandse overheid nog géén beperkende maatregelen heeft opgelegd met betrekking tot het organiseren van beurzen, kiest beursorganisatie Easyfairs ervoor Building Holland te verplaatsen. Wereldwijd is er sprake van een situatie van overmacht, die leidt tot onzekerheid onder deelnemers en bezoekers. Bovendien wil Easyfairs op geen enkele manier de gezondheid van bezoekers, deelnemers en eigen personeel in gevaar brengen en bijdragen aan een verdere verspreiding van het virus.

VBI schuift mee

Voor VBI betekent dit dat zowel het side event KetenKracht als de innovatietafel die gepland stond op 24 maart mee verschuiven naar de laatste week oktober. Alle genodigden en betrokkenen zijn inmiddels door VBI geïnformeerd. VBI noemt de keuze van Easyfairs ‘verstandig’ en is vastbesloten het event in oktober alsnog tot een succes te maken.

Over Building Holland

Building Holland is een combinatie van een kwalitatief deelnemersveld en een omvangrijk content programma met meer dan 150 sprekers, side-events en innovation boulevards. Centraal staat het verduurzamen van Nederland tegen de achtergrond van de klimaatdoelstellingen.

* Update: Fysieke beurs vervalt in 2020 – editie 2021 in voorbereiding

Na inventarisatie onder haar partners heeft de beursdirectie nu besloten om in 2020 helemaal af te zien van het organiseren van een fysieke beurs.
Voorgenomen volgende editie van Building Holland staat gepland op 30 maart t/m 1 april 2021 in de RAI Amsterdam.