BouwBeurs: Ketenkracht en innovaties centraal bij VBI

Met ‘KetenKracht: samen de bouw verbeteren’ sluit VBI naadloos aan bij het thema van de BouwBeurs. VBI biedt met KetenKracht een platform om samen met haar bouwpartners initiatieven te ontplooien die de bouwkolom versterken, versnellen en vernieuwen. De bouw verbeteren doen we immers samen.

 

Vloer van de Toekomst

Tijdens de BouwBeurs toetst VBI haar ideeën voor een nieuw prefab kant-en-klaar vloersysteem voor grondgebonden woningen aan de meningen van bezoekers. In deze vloer is het leidingwerk voor water, lucht en elektra al aangebracht. Het montagegemak en het geheel droge bouwproces verbeteren de kwaliteit van de bouw en reduceren arbeid op de bouwplaats.

 

Complete verdiepingsvloer binnen 24 uur

VBI is samen met partners een innovatietraject gestart om stapsgewijs te ontdekken met welk ontwerp- en montageproces van vloeren, leidingsystemen, dekvloeren en kant-en-klaar trapgat er gewerkt moet worden om de verdiepingsvloer de volgende werkdag gereed en beloopbaar te krijgen. Door het verkorten van de ontwerp- en bouwtijd kunnen bouwers productiever werken.

 

Prefab balkonoplossing

Ook ontwikkelde VBI samen met Schöck een systeem voor het droog monteren van prefab balkons en galerijplaten aan appartementsgebouwen. Hierdoor kunnen vrij uitkragende balkons en galerijen na de realisatie van het complete prefab casco in een aaneengesloten fase eenvoudig worden gemonteerd. Complexe detaillering, onderstempeling en steigerwerk behoren zo tot het verleden en er kan sneller worden gebouwd.

 

Gratis toegang

Wilt u van gedachten wisselen over de voordelen van deze slimme innovaties voor uw project? Of meepraten over KetenKracht? Bezoek VBI in Hal 9, stand C094. Registreer je hier voor een gratis toegangskaart.