Comfortabele grondgebonden woningen

Hoe creëer je op de meest efficiënte wijze duurzame, flexibele en comfortabele grondgebonden woningen.  Woningen die over een lange duur aantrekkelijk blijven voor de bewoners.

VBI bouwt mee aan duurzame, flexibele en comfortabele woon- en werkomgevingen.  In grote lijnen is VBI actief in drie domeinen; grondgebonden woningbouw, binnenstedelijke hoogbouw en utiliteitsbouw.  Op deze pagina gaan we nader in op grondgebonden woningen.

Wat zijn de wensen van de eindgebruiker? Het enige juiste uitgangspunt is dat die altijd zullen blijven veranderen. Bij huidige woningontwerpen zijn nu grote open ruimtes in trek, waar mensen over tien jaar wellicht weer een aparte keuken willen. Maar niet alleen de mode verandert, ook woonsituaties. Men wil bijvoorbeeld nu drie slaapkamers en als de kinderen het huis uit zijn, één grote met een badkamer en suite.

Wat de toekomst ons ook brengt, wij moeten nu zo ontwerpen en bouwen dat wij daar steeds flexibel op in kunnen spelen.

VBI biedt voor grondgeboden woningen onder andere de volgende oplossingen:

  • leidingen in de vloer
  • complete afwerking van het trapgat
  • afwerking meterkastsparing

Leidingsleuven fabrieksmatig aangebracht

In een vloer kunnen sleuven worden aangebracht, waarin het complete leidingwerk gemonteerd wordt. Van riolering tot mechanische ventilatie: de sleuven worden exact volgens specificatie aangebracht. Zo wordt n de ontwerpfase rekening gehouden met de meest voor de hand liggende opties en kan de koper uit vele varianten kiezen. De installateur kan in een paar uur een woning afwerken met de op maat geprefabriceerde onderdelen.

Kant-en-klaar trapgat

Het maken van een trapgatafwerking is een complexe klus waarbij meerdere disciplines nodig zijn om het karwei te klaren. Het kant-en-klare trapgat dat momenteel in ontwikkeling is zorgt dat met minder handen, in één keer goed en op een veilige manier een trapgat kan worden gerealiseerd.

Warm en energiezuinig

Een energiezuinig comfortabele woning begint bij een goede bouwkundige fit met passende isolerende bouwdelen. Dat zorgt voor een snelle montage en voorkomt lastige en tijdrovende na-isolatie in moeilijk bereikbare kruipruimten.

Ook voor renovatie en verbouw

Naast oplossingen voor (vervangende)nieuwbouw biedt VBI ook oplossingen voor comfort verhogende aanpassingen in de bestaande woningvoorraad. Hoogwaardige oplossingen voor het vervangen van oude houten vloeren. Handige oplossingen voor het realiseren van een uitbouw aan een woning.

Waar kunnen we u mee helpen?

Wilt u eens gedachten wisselen over aspecten waar u in uw dagelijkse praktijk tegenaan loopt? Bel dan met Dennis Duffels.