Vbi Saxion Case 2

Toekomstbestendig en remontabel

Het nieuwe Saxion in Apeldoorn moest een ‘schoolvoorbeeld’ worden van duurzaamheid voor de studenten Hotelmanagement en Securitymanagement. Door buiten de gebaande paden te kijken werd een gebouw neergezet dat letterlijk in en uit elkaar geschroefd kan worden. Voorlopig kunnen de duizend studenten echter nog jaren met het nieuwe pand vooruit.

De uitdaging

De bestaande kantoren van de Nettenfabriek (1.000 m²) moesten onderdeel worden van de school. Het nieuwe schoolgebouw (2.500 m²) moest daarnaast bijna energieneutraal (BENG) en toekomstbestendig zijn.

De aanpak

In opdracht van Saxion heeft IAA architecten het gebouw zo ontworpen dat nieuw en oud naadloos in elkaar overgaan. Historische elementen, zoals muurschilderingen en een antieke trap, zijn bewaard gebleven. In de constructie is door ABT goed gekeken naar de milieuprestaties van materialen. “Door vierlaagse nieuwbouw, in plaats van drie lagen met overkluizing, over de bestaande Nettenfabriek te plaatsen, werd de gebouwstructuur veel duurzamer. In combinatie met het achterwege laten van een extra druklaag kon zo bijna 150.000 kg CO2 bespaard worden,” aldus Ronald Wenting, projectleider constructies bij ABT. [Lees de volledige case]

Resultaat

  • Besparing van bijna 150.000 kg CO2
  • Snelle bouwtijd
  • Remontabel; herbruikbaar en recyclebaar

Neem contact met ons op

Peter Musters

Stuur mij een bericht

+31 (0)26 379 79 79

+31 (0)26 379 79 79

Bel voor een afspraak

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief

Systeemoplossingen voor elke situatie

Grondgebonden woningen
Appartementenbouw
Utiliteitsbouw