Duurzaam EPS

In Weurt (Gelderland) heeft VBI een eigen productiefaciliteit voor EPS.

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Dit materiaal bestaat voor 98% uit lucht en slechts voor 2% uit polystyreen. Het polystyreen verpakt als het ware de lucht. Het combineert daarmee twee belangrijke eigenschappen in één product: het is duurzaam en hoogwaardig isolatiemateriaal. Het is daarmee een onmisbaar materiaal voor de professionele bouw.

VBI past EPS toe in haar geïsoleerde kanaalplaatvloeren, diverse combinatievloeren en funderingsbekisting.

Maatwerk
Maar niet alleen het productassortiment van VBI profiteert van de levering van EPS uit Weurt. EPS is een multifunctioneel materiaal dat wordt gebruikt voor vele toepassingen. Dankzij een modern machinepark produceert VBI Weurt B.V. op maat gemaakte producten voor diverse sectoren. Wil je daar meer over weten, neem dan contact op met Bennie Kroes b.kroes@vbi.nl

Duurzaam EPS
EPS is 100% recyclebaar en circulair. Gebruikt EPS kan worden teruggebracht tot de basisgrondstof. Deze grondstof kan worden hergebruikt bij de productie van nieuw EPS. Ook behoudt EPS zijn isolatiewaarde tijdens de gehele levensduur. Het veroudert niet en gaat oneindig mee.

VBI Weurt heeft samenwerkingsverbanden met partijen die gebruikt EPS innemen en verwerken tot nieuwe grondstof, maar zamelt ook zelf in. De ingezamelde EPS verwerken we weer in nieuwe producten.

Voor een goede verwerking is het belangrijk dat het aangeboden EPS aan een aantal criteria voldoet:

  • We zamelen zowel wit als grijs EPS in;
  • Het materiaal is bij inlevering droog, schoon en vrij van sterke geuren;
  • Om EPS te recyclen tot zuivere grondstof mag het niet vermengd zijn met bijvoorbeeld PVC, papier (zoals etiketten), touw, hout, karton, metalen, lijm, enzovoort.

Wil je gebruikt EPS inleveren?

We vertellen je graag hoe je dit op de meest duurzame manier kan doen.
Neem voor meer informatie contact op met VBI Weurt +31 (0)24 679 12 40 of stuur een e-mail naar b.kroes@vbi.nl

Neem contact met ons op

Bennie Kroes

Stuur mij een bericht

+31 (0)24 679 12 40

+31 (0)24 679 12 40

Bel voor een afspraak