VBI zet zich sportief in voor het goede doel

Hardlopen, fietsen, wandelen of wielrennen, dat waren de vier activiteiten waar de medewerkers van het hoofdkantoor van VBI te Huissen uit konden kiezen tijdens de 1e Sponsoractie voor het goede doel. Voor iedere deelnemer stelde de directie een mooi bedrag beschikbaar voor het goede doel van dit jaar; de Voedselbank Arnhem-Noord waar ook de regio Lingewaard onder valt.

Op vrijdagmiddag 14 september jl. was het zover en ging een enthousiaste groep VBI-ers, onder leiding van vier teamcaptains, van start. Om het evenement in goede banen te leiden waren er diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo droegen de voorste en achterste fietsers en wandelaars reflecterende hesjes en stonden er twee EHBO-ers klaar voor eventuele uitvallers. Deze hoefden, net als de beschikbare pechhulp, gelukkig niet in actie te komen.

Directielid Hanneke Leferink: “Wij vinden het als directie een mooi initiatief vanuit de werkgroep Duurzame Inzetbaarheid dat zij beweging gekoppeld hebben aan een goed doel. Zo werken we aan de vitaliteit van onze eigen medewerkers en zetten we ons daarnaast in voor anderen. We zijn er dan ook trots op de Voedselbank Arnhem-Noord een cheque te kunnen overhandigen van € 1.260,-.”

Namens de Voedselbank nam Anouk Reijntjes de cheque in ontvangst. “Misschien goed om vast te melden dat het bedrag gebruikt gaat worden voor onderhoud van de busjes waarmee we voedselpakketten uitleveren aan de verschillende afgiftepunten.”

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Zij hebben niet genoeg geld om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. De Voedselbank helpt deze mensen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de zelfredzaamheid van de klanten van de Voedselbank te vergroten, werken ze samen met lokale organisaties die hun klanten helpen weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.