VBI Weurt wint duurzaamheidsprijs De Cirkel

Afgelopen woensdag is in het Yuverto mbo in Nijmegen de winnaar bekend gemaakt van De Cirkel. De Cirkel is een jaarlijkse prijs voor het duurzaamste bedrijf uit de regio en een initiatief van RvN@ Circulaire Raad regio Rijk van Nijmegen.

Bij VBI in Weurt wordt isolatiemateriaal gemaakt van oud piepschuim. “Voor VBI Weurt is grondstoffenbesparing, reductie van afval en herbestemming van verbruiksmaterialen de dagelijkse gang van zaken” zegt Plant Manager Bennie Kroes. ”Deze prijs is een bekroning van de stappen die wij zetten op het gebied van circulariteit”.

De jury met daarin onder anderen hoogleraar duurzaam ondernemen Jan Jonker beoordeelde de finalisten op de impact die de bedrijven hebben op het terugdringen van het gebruik van grondstoffen.

Piepschuim wordt gemaakt van aardolie en wordt vooral gebruikt als verpakkingsmateriaal dat uiteindelijk in de verbrandingsoven belandt. “Met enthousiasme en doorzettingsvermogen werken de mensen van VBI Weurt aan hun doel om van afval weer grondstof te maken. En dat is in het hele bedrijf doorgevoerd. Overal ziet het er spic en span uit, want alles wat op de grond belandt wordt opgeveegd en weer gescheiden. Het hele bedrijf ademt circulariteit. “ luidde het oordeel van de jury.

De andere twee finalisten waren Bamboologic die de toepassing van bamboe stimuleert, en de Stichting Vierdaagsefeesten die de circulaire beker dit jaar succesvol introduceerde.