Ga naar de inhoud

VBI Revit families beschikbaar

Om gebruikers van het ontwerpprogramma Revit te ondersteunen, heeft VBI voor het assortiment kanaalplaatvloeren een serie parametrische modellen uitgewerkt.

Deze zogenaamde ‘families’ kunnen vanuit de Revit-bibliotheek worden ingeladen in een model. Vanuit het model kunnen plattegronden, doorsneden, hoeveelheden, niveaus en 3D-presentaties voor verschillende disciplines gegenereerd worden.

Modellen verrijkt met basisinformatie

De digitale technologie stelt ketenpartners in staat om al in een vroeg stadium indelingen en details te maken. Zo worden latere verrassingen uitgesloten. Naast deze technische kant zijn de ‘families’ door VBI voorzien van gekoppelde informatie over bijvoorbeeld gewicht vanwege kraancapaciteit en hyperlinks naar sparingshandleidingen. Op termijn worden nog aanvullende kenmerken en intelligentie toegevoegd om het gebruikersgemak te verhogen.

De uitgewerkte families voldoen volledig aan de uitgangspunten zoals beschreven in de BIM Basis ILS V1.0 en zijn ze uitgewerkt conform de Dutch Revit Standards.

Mogelijkheden met deze VBI-familie

  • Eenvoudig een eigen voorstelindeling maken;
  • Detaillering afstemmen op eigen indeling;
  • Constructieve uitgangspunten in het model zelf vastleggen;
  • Gehyperlinkte sparingsinformatie voor het vloertype waar op dat moment aan gewerkt wordt;
  • Model geeft direct het plaatgewicht aan ten behoeve van kraancapaciteit.

Naar de families

De families worden als onderdeel van de CAD-bestanden aangeboden op onze technische website. Ook kunt u via het rechtermenu op deze pagina direct de gehele package downloaden.