Ga naar de inhoud

VBI investeert in leveringszekerheid, capaciteit en meerwaarde voor de klant

De bouw in Nederland zit weer in de lift en dit heeft een hoge vraag naar materialen tot gevolg. VBI produceert alweer ruim een jaar op maximale capaciteit met krappe productieschema’s en grootse uitdagingen op het gebied van logistiek.

Ondanks investeringen in additionele capaciteit en het optimaliseren van processen, blijft de grote vraag het aanbod overstijgen. Eduard van der Meer, algemeen directeur bij VBI; “Door de hoge volumes zijn onze productie, opslagfaciliteiten en logistiek, gebonden aan een zeer strakke planning. Wanneer projecten vertraging oplopen en klanten ons hier pas laat van op de hoogte brengen, heeft dit een enorme impact op onze planning en grote financiële gevolgen.”

Slimmer met elkaar samenwerken

VBI introduceert daarom vanaf 2018 financiële voorwaarden bij het wijzigen van leveringen op korte termijn. “Het domino-effect, wat het verplaatsen van leveringen met zich meebrengt, proberen we op deze manier terug te dringen”, zegt van der Meer. Tevens zal VBI haar klanten aanvullende serviceniveaus bieden en haar prijsniveau verhogen. Dit is nodig om het prijsniveau meer in overeenstemming te brengen met de kostenstijging van de afgelopen jaren maar ook om aan de sterk gestegen marktvraag te kunnen blijven voldoen met voorgenomen investeringen voor het realiseren van aanvullende capaciteit.

“Het uiteindelijke doel hiervan is dat we hier allemaal beter van worden. Klanten krijgen weer de zekerheden die ze van VBI gewend zijn en wij kunnen weer investeren in de kwaliteit van ons product en verder innoveren”.