Ga naar de inhoud

VBI hoofdsponsor Duurzaam Gebouwd Congres

Op 1 februari a.s. vindt voor de 9e keer het Duurzaam Gebouwd Congres plaats. Dit keer is het de beurt aan de provincie Noord-Holland. In het Cultuurgebouw te Hoofddorp komt u in één dag alles te weten over het thema #vangaslos ofwel de energieneutrale en circulaire ambities van de provincie Noord-Holland.

Namens VBI geeft Peter Musters een workshop over de impact van materiaalkeuzes op de CO2 uitstoot en de overheidsambitie Nederland Circulair in 2050. Peter Musters “De keuze van de vloer bepaalt voor een aanzienlijk deel de milieulast van een gebouw. De standaard kanaalplaat is substantieel lichter dan een massieve vloer, wat zich al direct vertaalt in een 25% lagere milieubelasting (kg CO2/m2). Als je dan ook nog eens sleutelt aan de cementsamenstellingen of alternatieve bindmiddelen toepast dan gaat deze uitstoot nog verder naar beneden.”

In zijn workshop “Circulair bouwen: demontabel of remontabel?”, laat hij daarnaast aan de hand van cases uit de praktijk zien hoe kleine aanpassingen in het bouwproces een project demontabel of remontabel maken.

Met meer dan 30 topsprekers, 30 workshops en meer dan 40 exposanten is een bezoek aan het Duurzaam Gebouwd Congres beslist een must. Meer informatie? Kijk op www.duurzaamgebouwdcongres.nl voor kaarten en bezoek de workshop van Peter Musters om 15:00 uur in de Toon Hermans Zaal (zaal 6).