VBI bouwt nieuwe fabriek

Consolis VBI bouwt geheel nieuwe fabriek om voorsprong in duurzaamheid verder te vergroten.

Consolis VBI investeert in een state-of-the-art fabriek in Koudekerk aan den Rijn. Hiermee speelt het bedrijf in op de toenemende behoefte aan milieuvriendelijke prefab vloersystemen en streeft het naar duurzame groei op lange termijn.

VBI, marktleider in prefab kanaalplaten, met zeven productielocaties in Nederland, breidt haar productiecapaciteit uit door de realisatie van een nieuwe fabriek in Koudekerk aan den Rijn.

VBI verwacht dat de nieuwbouw, vooral die van woningen, vanaf medio 2025 weer zal toenemen. Voor de groeiende behoefte aan woningbouw zijn onze prefab producten bij uitstek de meest efficiënte, duurzame en betaalbare oplossing. De toenemende vraag naar duurzame en materiaalarme constructies biedt onze holle kanaalplaatvloer een hele goede toekomst.

Herre Elsenga, Directeur van VBI:
“Als marktleider is VBI vastbesloten het voortouw te blijven nemen in de duurzame transformatie van onze sector. Deze nieuwe fabriek zal niet alleen onze capaciteit veiligstellen maar ook onze voorsprong in duurzame vloersystemen verder vergroten.“

De nieuwe ultramoderne faciliteit krijgt een productiecapaciteit van 2 miljoen vierkante meter kanaalplaatvloeren per jaar. Automatisering en andere hightech geïndustrialiseerde processen zullen een efficiënte, veilige en hoogwaardige productie ondersteunen met een aanzienlijk verminderde impact op het klimaat. Koudekerk aan den Rijn vormt een ideale uitvalsbasis voor leveringen in West-Nederland. Een regio waar het komende decennium veel woningen en appartementen worden gebouwd.
Medio 2024 start de bouw van de eerste fase met een productiecapaciteit van 1 miljoen vierkante meter kanaalplaatvloeren per jaar. Eind 2025 zal deze fase van de nieuwe fabriek volledig operationeel zijn.

Over Consolis

Consolis is een Europese leider op het gebied van prefab betonoplossingen die hoogontwikkelde en duurzame oplossingen biedt voor de bouw- en infrasector. Wij geloven in verantwoordelijk leiderschap en zijn vastbesloten om het voortouw te nemen in de duurzame transformatie van onze sector. Samen met onze klanten creëren we prachtige gebouwen en infrastructuur met de kwaliteiten om de lokale gemeenschappen nog eeuwenlang te dienen. Well-built for well-being is daarbij ons motto.
Consolis heeft ruim 8.000 mensen in dienst in 17 landen over de hele wereld. De groep genereerde in 2022 een omzet van 1,3 miljard euro.

Neem contact met ons op

Dennis Duffels

Stuur mij een bericht

+31 (0)26 379 79 79

+31 (0)26 379 79 79

Bel voor een afspraak

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief