VBI advies voor ‘niet-starre ondersteuning’

Het Betonhuis publiceerde recent een nieuwsbericht over het fenomeen ‘niet-starre ondersteuning’. VBI biedt constructeurs daarom nu op haar Technische Website grafieken aan voor een optimaal ontwerp van de VBI-kanaalplaatvloer en de geïntegreerde ligger.

De tendens naar slanke en lichte draagconstructies benadrukt de samenwerking tussen ligger en vloer. Producenten van kanaalplaatvloeren zien in toenemende mate het gebruik van slanke en lichtere staal- en betonconstructies. Dat leidt tot een minder efficiënt vloerontwerp. Niet-starre ondersteuning heeft namelijk effecten op het draagvermogen van de kanaalplaatvloer. Een integrale beoordeling van de juiste ligger (vorm en stijfheid) met de kanaalplaatvloer, leidt niet alleen tot een constructief veilige oplossing maar tot de meest kostenefficiënte!

VBI is de ontwerpende- en coördinerende constructeur graag behulpzaam met onze expertise van de bestaande en aanstaande rekenregels. Daarvoor bieden we op onze technische website een heldere toelichting en de relevante rekentabellen voor deze materie.

Ontwerpgrafieken ten behoeve van het voorontwerp

VBI publiceert op haar Technische Website ontwerpgrafieken voor niet-starre ondersteuning. Deze grafieken zijn ontwikkeld voor een optimale afstemming van het ontwerp van de kanaalplaatvloer en de geïntegreerde ligger. Ze bevatten aanvullende ontwerpcriteria voor niet-star opgelegde kanaalplaatvloeren. Deze ontwerpgrafieken gelden uitsluitend in combinatie met de specificaties van de VBI-vloer.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Technische Website van VBI of u kunt contact opnemen met de afdeling VBI-Techniek via +31 (0)26 379 79 79 of via het contactformulier.

 

Tip: kies op de technische website eerst het vloertype en kijk dan vervolgens in het linkermenu onder het tabje ‘Ontwerpen’