Ga naar de inhoud

Transparantie en ontmoeten centraal

Er is bewust gekozen voor grote overspanningen bij het ontwerp van het kantoorgebouw van Heerema in Leiden. ‘‘Dit heeft te maken met de drijfveren achter het ontwerp. Die waren transparantie en ontmoeten’’, vertelt Flip Luger van OPL Architecten.

Heerema Marine Contractors is gespecialiseerd in engineering, project management en uitvoering van offshore projecten. In Leiden staat het nieuwe hoofdkantoor waar verschillende teams van ingenieurs samen werken aan grote internationale klussen.

De teams waarin wordt samengewerkt groeien en krimpen aan de hand van de fase waarin een project zich bevindt. ‘‘Er was daarom behoefte aan grote werkvloeren waar ruimte is om in kleine teams en groeiende teams te kunnen werken. Geen geclusterde werkhoeken maar één ruimte voor een teamkantoor met grote flexibele werkvloeren’’, aldus Luger.

Flexibiliteit en comfort

Open vloeroppervlakten vergroten het werkplezier doordat mensen elkaar kunnen zien en ontmoeten. Kiezen voor de juiste draagstructuur van een gebouw zorgt voor een duurzaam gebouw met flexibele en comfortabele werkomgevingen. Door toepassing van kanaalplaatvloeren van VBI ontstaan grote overspanningen waardoor mensen kunnen genieten van flexibiliteit en comfort. De filosofie achter het ontwerp van het kantoorgebouw sluit perfect aan bij de visie van VBI op flexibele, comfortabele en gezonde gebouwen.