Ga naar de inhoud

The floor is yours

Onder het motto ‘the floor is yours’ wisselen we met toonaangevende koplopers van gedachten over de meerwaarde en invulling van gebouwen. Via discussiebijeenkomsten met architecten, aannemers, woningcorporaties en andere betrokkenen buigen wij ons over de vraag: Hoe ontwerpen wij een gebouw dat een langdurig toegevoegde waarde biedt voor de eindgebruiker?

Nieuwe mogelijkheden om een gebouw steeds aan te kunnen passen aan de veranderende wensen van de eindgebruiker dragen bij aan leefbare, duurzame omgevingen voor wonen, zorgen, leren en werken. Flexibel comfort noemen wij dat. Het is een werkwijze en tegelijk een denkwijze om toekomstbestendig te bouwen.

Gebouwen bouw je niet monofunctioneel. Het is belangrijk een goede basis neer te zetten waarvan de functie steeds aangepast kan worden. Het appartementencomplex van nu is wellicht de school van 2020 en de studentenhuisvesting van 2030. De keuze voor de juiste draagconstructie is hierbij bepalend.

Grote overspanningen worden nu vooral toegepast in de utiliteitsbouw: architecten ontwerpen stedelijke iconen waarbij vrije overspanningen tot wel 16 meter worden gemaakt. Doordat binnenwanden geen dragende functie hoeven te vervullen, kunnen deze geplaatst worden waar men maar wil en heeft de gebruiker veel vrijheid in de indeling. Dit is daarmee ook heel interessant voor toepassing in de stapelbouw: voor kleine en gevarieerde projecten van 10 tot 30 woningen tot gestapelde woningen van 3 tot meer dan 10 bouwlagen. Door zo te gaan ontwerpen ontstaan bouwvormen die ook antwoord kunnen geven op tal van stedenbouwkundige en demografische vraagstukken.

Een nieuwe bijeenkomstencyclus van ‘the floor is yours’ is weer gestart. Wilt u een actieve rol vervullen of op de hoogte gehouden worden laat het ons weten.

Verder praten?

Wilt u meepraten over de mogelijkheden en voordelen in uw situatie? Of wilt u meer informatie over onze bijeenkomsten? Neem contact op met Dennis Duffels.