Terugblik KetenKracht Event: Op weg naar méér met minder?

KetenKracht event Duurzaamheid in Arnhem

Op 30 januari hebben we ruim 80 deelnemers verwelkomd in de Koepelkerk in Arnhem. Het thema van deze eerste editie van 2024 was hybride bouwen, oftewel méér met minder. Hybride bouwen is het slim combineren van verschillende bouwmaterialen en -technieken. Met als doel de duurzame voordelen van elk materiaal zo optimaal mogelijk te benutten. Kortom, hogere bouwkwaliteit met duurzame materialen, met minder CO₂ emissies en minder materiaalgebruik.

De aanwezigen werden getrakteerd op presentaties van gerenommeerde sprekers zoals Jacqueline Cramer, Dick van Ginkel, Jack van der Palen en Rob Doomen. Deze keynotes benadrukten het belang van ‘hybride thinking’ en de multidimensionale zoektocht naar duurzame woningbouw.

Het belang van hybride bouwen

Jack van der Palen ging in op de rol van hybride ontwerpen in het behalen van CO2-doelstellingen en klimaatneutraliteit. Hij bood ook praktische handvatten voor de ontwikkeling van gezonde, energiezuinige en hybride bouwconcepten.

Het belang van duurzame materialen, waaronder steenachtige materialen, hout en andere biobased producten, is ook in de andere keynotes uitvoerig besproken. De deelnemers kregen inzicht in hoe deze materialen een perfecte match vormen voor duurzame en gezonde gebouwen, met bijkomende voordelen zoals verminderde CO2-emissies en materiaalgebruik.

In de praktijk

Het evenement bood niet alleen theoretische inzichten, maar ook concrete praktijkvoorbeelden en tips van professionals. Zo deelde Rob Doomen zijn indrukwekkende ervaringen in de realisatie van duurzame projecten met hybride constructies, waaronder het Koning Willem 1 college. Hij belichtte de vele mogelijkheden en aandachtspunten.

Bekijk de terugblikvideo:

Neem contact met ons op

Dennis Duffels

Stuur mij een bericht

+31 (0)26 379 79 79

+31 (0)26 379 79 79

Bel voor een afspraak

4 tot 6 keer per jaar Nieuws over VBI In je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates en productontwikkelingen.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief