Terugblik Building Holland 2018

Industriële oplossingen voor hoogbouw en circulair bouwen, dat waren de thema’s van de stand van VBI tijdens Building Holland. Van 17 t/m 19 april liet VBI in de RAI Amsterdam  haar visie zien op bouwen met prefab beton aan de hand van innovatieve voorbeelden. Denk aan projecten waarbij remontabel bouwen centraal staat, zoals Saxion in Apeldoorn. Of Plusleven®: het nieuwe merk voor smart woningen, die energie opleveren. Bezoekers stegen tot grote hoogte dankzij de Virtual Reality experience hoogbouw. Naast een stand verzorgde VBI een aantal lezingen, onder meer over circulair bouwen.

Er is een tekort aan woningen, vooral in de stad. Ook aan ruimte is een gebrek. De oplossing is de hoogte in gaan, om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. Door te kiezen voor een flexibele indeelbaarheid maak je gebouwen toekomstbestendig. Bij het binnenstedelijk bouwen kom je wel voor een aantal uitdagingen te staan. Ook hier speelt een gebrek aan ruimte een rol. Snel bouwen is het devies, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dat vraagt om industrieel bouwen. Hiermee kan niet alleen sneller, maar ook goedkoper en duurzamer gebouwd worden.

Virtual Reality

Bezoekers van Building Holland konden bij de stand van VBI een indruk krijgen van het binnenstedelijk bouwen. Daarvoor hoefden ze niet naar een bouwplaats, het opzetten van een Virtual Reality bril was voldoende. Met bril waande je je bovenop een toren, te midden van andere hoogbouw. Beneden wachtte een gapende diepte. Voor de mensen met hoogtevrees best even slikken. Gelukkig werd voor afleiding gezorgd: in vogelvlucht kwamen innovaties van VBI voorbij.

Circulair bouwen

VBI is binnen de betonbranche één van de koplopers op het gebied van circulair bouwen. Door remontabel te bouwen en rekening te houden met toekomstig gebruik en/of sloop kan voor een duurzame gebouwvoorraad worden gezorgd. Om uit te leggen hoe je circulair bouwt hield Peter Musters, adviseur bouwconcepten bij VBI dagelijks een lezing met de titel  ‘de 5 wetten van Circulair Bouwen’.

Wij danken alle aanwezigen voor het delen van kennis en ervaring op onze stand en rondom de lezingen van Peter Musters. Heeft u geen gelegenheid gehad om ons te treffen, of wilt u verder van gedachten wisselen naar aanleiding van uw beursbezoek, bel dan met Peter Musters.