Samen bouwen en ontwikkelen aan de Bazen van Morgen

Non-profitorganisatie JINC organiseert De Baas van Morgen, voor gelijke kansen voor alle kinderen. Daniel Kumaş (14) mocht ervaren hoe het is om voor een dag directeur van VBI te zijn. 

De Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een non-profitorganisatie die strijdt voor gelijke kansen voor kinderen. Zij richten zich op de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in wijken met een sociaaleconomische achterstand. JINC wil juist deze kinderen, van 8 tot 16 jaar, helpen aan een goede start op de arbeidsmarkt. Hiermee vestigen ze ook de aandacht op het feit dat een eerlijke start op de arbeidsmarkt niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Tijdens de Baas van Morgen ervaren deze kinderen hoe het is om de directeur te zijn. Daniel werd voor een dag de baas van VBI.

Terugblik op de dag

Op 27 januari 2022 was het zover. Tijdens de Baas van Morgen, werd Daniel Kumaş, onze tijdelijke nieuwe baas, ’s ochtends thuis opgehaald door Herre Elsenga, commercieel directeur bij VBI. Samen vertrokken ze naar het kantoor in  Huissen.

Daar werd Daniel enthousiast ontvangen door onze management assistent Carmen Wielink, die Daniel zijn werkkamer toonde en beide heren meenam naar de directiekamer.

Wederzijds kennismaken

Tijdens het drinken van een kopje koffie en glaasje frisdrank gaven Herre en Carmen een korte uitleg over VBI. Ook werd duidelijk wat er die dag op de planning stond. Na een korte kennismaking met andere directieleden,  kreeg Daniel een rondleiding door het pand. Hij maakte kennis met de verschillende afdelingen. Aansluitend nam supply chain manager Lars Vink Daniel mee naar de productielocatie in Huissen om het werk in de praktijk te laten zien.

Talent in de dop

Om 11.00 uur stond een belangrijke brainstormsessie gepland over ons nieuwe bedrijfsrestaurant. ‘Bedrijfsrestaurant’ vond Daniel een saaie naam. Hij stelde voor om het in de toekomst ‘Haphoek’ te noemen.

De verbouwingsplannen werden besproken en de verbouwingswerkzaamheden bekeken. Tenslotte kwam het vraagstuk op tafel ‘Wat is een goed weekmenu om aan te bieden in ons restaurant?’

De eindconclusie van het overleg was dat het eten gezond en betaalbaar moest zijn. Ongezond eten mag aangeboden worden, maar met een hoger prijskaartje. En de directie betaalt zelf voor de frisdrank.  Naast gezond eten is variatie ook belangrijk:

  • Maandag: tomatensoep rijst kip salade
  • Dinsdag: spaghetti met tomatensaus en gehakt
  • Woensdag: minipizza
  • Donderdag: wrap met mexicaanse rijst
  • Vrijdag: Andijvie stamppot met rookworst

Baas van Morgen

Van al dat praten over eten krijg je honger. Na de lunch was het tijd om in gesprek te gaan met de rest van de directie.

In de namiddag konden Daniel en Herre als bazen onder elkaar de dag te evalueren. Ook werd het beloftekaartje ingevuld waarmee VBI de belofte doet dat onze tijdelijke baas later in zijn carrière nog eens een beroep op ons mag doen. Herre heeft Daniel in ieder geval gevraagd terug te komen voor de opening van ons bedrijfsrestaurant in april van dit jaar.

WerkenBijVBI.nl

Wil je bij ons komen werken of ben je op zoek naar een leuke stage?

Kijk dan vooral ook op onze website werkenbij.vbi.nl