Ga naar de inhoud

Renovatiebeurs: bouw begint aan herstel

Op 9, 10 en 11 april vond de Renovatiebeurs plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De druk bezochte beurs biedt kansen voor de bouw. Er waren allerlei grote en kleinere initiatieven voor renovatie te vinden. Ook VBI draagt bij aan renovatie met de PS-renovatievloer.

Minister Blok van Wonen en Rijksdienst opende de beurs waarop een druk programma met lezingen, workshops en presentaties volgden. Een breed scala aan standhouders presenteerden slimme en innovatieve oplossingen voor het renoveren van gebouwen. Tegenwoordig kiezen steeds meer partijen voor het renoveren van bestaande gebouwen. De Renovatiebeurs is dan ook hét nationale platform voor duurzame renovatie in bouw en vastgoed. Verschillende markten uit de bouw waren vertegenwoordigd. Vooral voor woningcorporaties is het een platform waar zij antwoorden en oplossingen vinden voor de vraagstukken waar zij mee zitten.

PS-renovatievloer

Een mogelijk antwoord op het renovatievraagstuk van woningcorporaties is de PS- renovatievloer. De PS-renovatievloer wordt gebruikt ter vervanging van oude houten vloeren. Dit ARBO-vriendelijke, direct leverbare vloersysteem maakt meer meters met minder manuren mogelijk en zo kan een oude vloer in één dag worden vervangen. ‘Dit product sluit perfect aan bij het karakter van de Renovatiebeurs’, vertelt Frans Jordans, manager Bouwmaterialenhandel bij VBI.

Dialoog

De beursstand van VBI werd druk bezocht. “Beurzen zoals de Renovatiebeurs bieden leveranciers een kans om in contact te komen met partijen zoals bijvoorbeeld woningcorporaties, en van gedachten te wisselen over de toekomst in de bouw”, aldus Dennis Duffels, manager Verkoop en Marketing. ‘We hebben alle dagen een groot aantal bezoekers te woord gestaan. Op de beurs zijn we met hen in gesprek gegaan om te onderzoeken welke oplossing VBI kan bieden op vaak complexe vraagstukken. Met het tastbare voorbeeld van de PS-renovatievloer en filmpjes waarin de vloeren in de praktijk worden toegepast, geven we duidelijk de mogelijkheden weer’, aldus Duffels.

Verder praten

Voortdurend is VBI met marktpartijen in gesprek. Ook op komende beurzen, zoals Building Holland, organiseert VBI workshops en ronde tafelsessies om over de toekomst van de bouw en het toenemende belang van functievrij bouwen te praten. Wilt u ook een keer één van deze ronde tafelsessies bijwonen? Stuur dan een e-mail naar Dennis Duffels.