Ga naar de inhoud

(Re)Building the Future: visie op duurzame bouw

Tijdens de Week van de Bouw inspireerden verschillende partijen uit de bouwkolom opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers op en rondom hun themaplein genaamd (Re)Building the Future. (Re)Building the Future is een initiatief van VBI en Duurzaam Gebouwd dat een duidelijke visie geeft op duurzame gebouwen. Hierbij vormen flexibiliteit, comfort en gezondheid de sleutel.

Op het themaplein (Re)Building the Future lieten partners zien hoe zij de visie op flexibele, comfortabele en gezonde gebouwen uitdragen. Deze visie kreeg een praktische vertaling door middel van het tonen van cases, concepten en systemen.

Duurzame gebouwen

Het doel van (Re)Building the Future is verbinding in de bouw te stimuleren zodat er duurzame gebouwen worden ontwikkeld. Bezoekers werden uitgenodigd in dialoog te treden en daadwerkelijk de verbinding aan te gaan met het oog op de ontwikkeling van flexibele, comfortabele en gezonde gebouwen.

Programma

Naast het tonen van duurzame praktische toepassingen werden bezoekers geïnspireerd met een content programma. Dit programma was gevuld met onder andere market vision presentaties, keynote speakers, workshops en round tables. Het content programma gaf deelnemers en bezoekers de mogelijkheid in dialoog te treden over de ontwikkeling van duurzame gebouwen.

Deelnemers

Deelnemers aan het initiatief waren, op alfabetische volgorde: Alklima, ATAG, Bostik, Daas Baksteen, De Groot Installatiegroep, Derbigum, Desso, Duurzaam Gebouwd, DYKA, Faay, Frame2Design, Grundfos, Huis & Milieu, Jansen Totaal Wonen, Jansman Bouw, Leebo, Recticel, Rockwool, Schöck Nederland, Schipper Kozijnen, Stabiel Management, Stafier Holland, Stichting Duurzame Scholen, VBI, Wédéflex, WoonConnect en Zehnder.