Ga naar de inhoud

OV Terminal Breda

In Breda is men gestart met de bouw van het nieuwe treinstation. De bouw duurt ongeveer tot het tweede kwartaal 2016. Het compleet nieuwe station brengt reizen, wonen, werken en winkelen op een moderne en comfortabele manier samen.

Eyecatcher

Het nieuwe station wordt een eyecatcher in het centrum van Breda. Begin 2012 bereikte VBI overeenstemming over de opdracht van 44.000 m2. Eind juni 2013 start VBI met de leveringen voor dit project. Onze opdrachtgever is de combinatie Ballast-Nedam en Hurks. Het project wordt volledig in BIM geëngineerd.

Ook hebben we een grote belofte qua productkwaliteit en logistiek “verkocht”. Het monteren van de kanaalplaten vindt op bepaalde locaties namelijk plaats vanaf het spoor.Dat betekent dat VBI aflevert van treinwagons, die vervolgens onder regie van de aannemer naar de bouwlocatie worden gereden.

Daar volgt direct de montage. Dit vraagt een grote betrouwbaarheid in onze leveringen; immers het betreft een strakke planning waarbij het treinverkeer steeds moet worden stilgelegd.

Inmiddels begint de bouw al goed te vorderen (zie film – februari 2014)

 

Verder praten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen in uw situatie? Neem contact op met Dennis Duffels.

 

 

Fotocredit: René de Wit/ © Koen van Velsen architecten

Neem contact met ons op

Dennis Duffels

Stuur mij een bericht

+31 (0)26 379 79 79