Ga naar de inhoud

Nieuwe vloer in één dag

In het Drentse dorp Roden is vorig jaar een groot renovatieproject gestart om de krakende en verrotte vloeren aan te pakken van 60 woningen. Er is gekozen voor het gebruik van de PS-renovatievloer. Jan Doornbos van aannemer Van Wijnen en VBI hebben zo binnen één dag een vloer vervangen.

Voor de keuze van een vloersysteem heeft bouwmaterialenhandelaar NVB Ubbens uit Groningen de PS-renovatievloer voorgesteld. Deze vloer voldoet aan twee belangrijke eisen namelijk een goed geïsoleerde, duurzame vloer en tevens de mogelijkheid tot snelle montage waardoor er zo min mogelijk overlast is voor de omgeving.

De systeemvloer is geen vaststaand product, maar is een onderdeel van een ontwikkelproces tussen de betrokken partijen. Jan Doornbos van Van Wijnen: “Wanneer er bepaalde aspecten aangepast dienen te worden, speelt VBI daar onmiddellijk op in.” Zo wordt er naar een snel en efficiënt resultaat gewerkt. Deze lichtgewicht vloer vervangt binnen één dag een oude vloer en levert een besparing op het energieverbruik van 35%.

Lees het volledige artikel in het vakblad Vloer Technisch Magazine (VTM).

 

Jan Doornbos – Van Wijnen:

“Als ik thuis een houten vloer had die moest worden aangepakt, dan wist ik het wel.”