KetenKracht event Duurzaamheid op terrein Floriade

Elke tien jaar vindt op een wisselende locatie in Nederland, de Internationale Tuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. Tot en met 9 oktober 2022 is Almere de gastheer voor deze tentoonstelling met als centraal thema Growing Green Cities. Wereldwijde innovators laten zien hoe steden duurzamer gemaakt kunnen worden. VBI is op het terrein van Floriade Expo betrokken geweest bij de bouw van verschillende duurzame en circulaire gebouwen, waaronder Aeres Hogeschool en het kunstpaviljoen ‘M’.

Programma KetenKracht editie 7

Op donderdag 30 juni 2022 organiseert VBI op het Floriade terrein, alweer het zevende Ketenkracht event met als thema Duurzaamheid. Het discussieplatform KetenKracht heeft als doel om de samenwerking en efficiëntie in de bouwsector te verbeteren. Het KetenKracht event wordt gehouden in Aeres Hogeschool, een energieneutraal, klimaatadaptief en circulair gebouw.

Aeres Hogeschool ontving afgelopen jaar het VBI GreenScore certificaat Silver vanwege Design for Flexibility en Design for Recycling. Naast een toelichting over de totstandkoming van dit gebouw is één van de topics Biomimicry. Lydia Fraaije spreekt over de wetenschap en de kunst van het imiteren van de beste biologische ideeën in de natuur om menselijke toepassingen uit te vinden, te verbeteren en duurzamer te maken.

Rondleiding Floriade terrein

Deelnemers kunnen aansluitend gebruik maken van een georganiseerde rondleiding op het gebied van Architectuur & Innovatie en genieten van het 60 hectare grote park. Hier kunnen ze groene oplossingen ontdekken die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. De innovaties richten zich op natuur, voedsel, gezondheid en energie.

Het thema Growing Green Cities is nu belangrijker dan ooit, omdat in 2050 68% van de wereldbevolking in steden zal wonen. Met zoveel mensen in een stad zal een ontwerp dat rekening houdt met de natuur en het gebruik van duurzame bouwmaterialen van groot belang zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu.

Naast ruimte voor het delen van kennis, ervaringen en visies, belooft het wederom een boeiende en leerzame middag te worden!

Meer informatie en aanmelden