Ga naar de inhoud

Hoogste punt FIRST Rotterdam

Op 8 juli 2015 is het hoogste punt in de bouw van FIRST Rotterdam bereikt. Recht tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal markeert FIRST Rotterdam de entree naar de binnenstad. De circa 128 meter hoge toren, een ontwerp van de Architekten Cie, omvat de eerste fase van de herontwikkeling van het Weenapoint in Rotterdam Central District en is een nieuwe landmark in de skyline van Rotterdam. FIRST Rotterdam wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie FIRST (Boele & van Eesteren en Wessels Zeist).

FIRST Rotterdam is de nieuwste toevoeging aan de skyline van Rotterdam. En een van de duurzaamste gebouwen in Nederland; FIRST heeft het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat Excellent ontvangen. Opvallend is de hoge score in de BREEAM-categorie materialen. De vloeren die VBI op duurzame wijze produceert, dragen hier aan bij. Door toepassing van nieuwe bindmiddelen is VBI nu zelfs in staat om de milieulast verder te verlagen van 25 naar 50%. Dit maakt de kanaalplaat een veel gekozen product voor gebouwen die moeten voldoen aan actuele prestatieniveaus vanuit BREEAM en GPR.

Binnenstedelijk gebied

FIRST Rotterdam is een bijzonder staaltje bouwen in binnenstedelijk gebied. Het gaat om een prachtige uitbreidingslocatie in hartje Rotterdam. Kenmerkend voor binnenstedelijke bouw is het beperken van overlast van geluid, milieu en verkeer. Bouwen met geprefabriceerde onderdelen, bevordert de bouwsnelheid en helpt daarmee overlast te beperken. De kern en de betonnen gevel zijn gelijk opgetrokken, in een bouwsnelheid van maar liefst twee verdiepingen per zes dagen. In totaal omvat FIRST circa 40.000 m² aan kantoorruimte, circa 400 m2 horeca en 185 parkeerplaatsen. Het openbaar gebied in de directe omgeving krijgt een kwaliteitsimpuls waardoor dit deel van de stad aansluit op de kwaliteit van het nieuwe Rotterdam Centraal.

Beeld: Boele & van Eesteren