Ga naar de inhoud

Hoger bouwen met grote vrije overspanning

Met een innovatieve aanpassing heeft VBI een nieuwe methode ontwikkeld om hoger te bouwen met een grote vrije overspanning. De vloer wordt ingeklemd in de wand, waarbij de vloer de belasting van de gevel zonder speciale randbalk en randkist kan opvangen. Zo is bouwen met prefab vloeren nu ook voor hoogbouw gemakkelijker en goedkoper.

Het DoorStapelSysteem, kortweg DSS genoemd, is mogelijk doordat de vloer een speciaal net van staalwapening heeft, waardoor er geen beperking meer is van het aantal bouwlagen. Dat wil zeggen dat een dure en vaak complexe gestorte randbalk niet nodig is. Kortom, meer duurzame gebruikswaarde en een aanzienlijk veiliger en efficiënter bouwproces!

Flexibel comfort

Op basis van slimme draagconstructies hebben investeerders, architecten, ontwerpers en ontwikkelaars maximale (ontwerp)vrijheid voor duurzame en blijvend aanpasbare gebouwen. Er kunnen vrij indeelbare eenheden worden gecreëerd met overspanningen tot wel 11 meter. De binnenwanden hebben geen dragende functie en kunnen daardoor naar eigen inzicht geplaatst worden. Daarmee draagt u bij aan leefbare, duurzame omgevingen voor wonen, zorgen, leren en werken die in de tijd steeds aan te passen zijn aan de wensen van de eindgebruiker. Flexibel comfort noemen we dat.

Verder praten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen in uw situatie? Neem contact op met Peter Musters.