Ga naar de inhoud

De échte waarde van vastgoed

De gebruiker staat meer dan ooit centraal in de bouwkolom. Dat opent de deuren om echt in te zetten op comfort en te zorgen voor gebouwen waar mensen gezonder van worden. Wat gezond is, is afhankelijk van de functie van een gebouw, de verbinding met de omgeving en de persoonlijke wensen van de gebruiker. Van nu en in de toekomst. VBI bouwt daarom mee aan duurzame, flexibele en comfortabele woon- en werkomgevingen die steeds aan te passen zijn aan de wensen van de eindgebruiker.

Aanpasbaarheid aan persoonlijke wensen wordt de standaard. Mensen hebben persoonlijke wensen op het gebied van bijvoorbeeld klimaat, akoestiek of licht, dus is het wenselijk dat woon- en werkomgevingen zich aan kunnen passen. Dit is bijvoorbeeld al te zien in The Edge, waar licht op werkplekken persoonlijk instelbaar is.

Balans

Comfort draait om balans. De balans tussen het gebouw en de functie die het heeft. Want bij alle aspecten van een gezond gebouw – akoestiek, ventilatie, schone lucht, voldoende licht of tocht- en vochtvrij – : wat goed of onvoldoende is, is volledig afhankelijk van wat iemand in een gebouw doet. Een magazijn is minder comfortabel, dan een woonkamer. In een kantoor is geluid van een ander belang dan in een bibliotheek.

Open

Een transparante structuur is cruciaal voor de beleving van een gebouw. Overzichtelijke indeling en een heldere routing door een gebouw geven mensen een gevoel van veiligheid of juist geborgenheid. Ook de verbinding met de buitenruimte is vitaal. Directe of indirecte daglichtintreding zorgt voor productieve mensen. De verbinding met de omgeving zorgt voor een prettige en comfortabele beleving.

Flexibiliteit

De basis die voor al deze gebruiksvriendelijke eigenschappen zorgt, is de draagstructuur van het gebouw. De grote open ruimten waar mensen prettig werken en elkaar ontmoeten, de plafonds waar verlichting, ventilatie en koeling en verwarming uit komt en de grote raampartijen die zorgen voor een prettige lichttoetreding worden allemaal bepaald door de constructie. Een flexibele indeling, hoge plafonds zodat er voldoende ruimte is voor installaties, grote overspanningen en een flexibele gevel zijn de uitgangspunten van een duurzame draagstructuur.

The floor is yours

Laat onze kennis werken voor de flexibiliteit van uw gebouw en onze producten en dienstverlening het comfort verhogen. Graag nodigen wij u uit om mee te denken en mee te praten om samen vorm te geven aan gebouwconcepten die de tand des tijds in alle opzichten kunnen weerstaan.