BouwBeurs: Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Het thema van de BouwBeurs 2023 is ‘Samen bouwen aan de toekomst’. Een duurzame toekomst wat VBI betreft.

Het verminderen van onze klimaatimpact is namelijk een van de belangrijkste uitdagingen waar wij samen met de gehele bouwindustrie voor staan. VBI richt zich op lichter, sneller, slimmer én groener bouwen. Zo zijn we samen onderweg naar een klimaat neutrale bouwsector.

We gaan daar tijdens de BouwBeurs graag met u over in gesprek.
Bezoek VBI van 06 t/m 10 februari in de Jaarbeurs Utrecht in Hal 9, Stand C065

Registreer hier voor toegang

Samen lichter bouwen

Meer doen met minder materiaal. Dat staat centraal bij lichter bouwen. De VBI kanaalplaat past perfect bij dit streven. De kanaalplaat bespaart namelijk tot wel 50% beton ten opzichte van massieve vloeren. Het lichtere eigengewicht en de voorspanning besparen ook nog eens zeer fors in wapening. Ontwerpen zonder druklaag bespaart niet alleen nog meer materiaal maar draagt ook bij aan toekomstige remontabiliteit.
Download voor meer informatie onze visie op Circulariteit en Remontabiliteit. 

Samen sneller bouwen

Er is een groeiend tekort aan betaalbare woningen. Tegelijkertijd is er ook een gebrek aan arbeidskrachten. Sneller bouwen is dan ook nog nooit zo belangrijk geweest. Dankzij de innovatie VBI Integraalvloer worden de bouw-, coördinatietijd en bouwkosten aanzienlijk gereduceerd. Deze prefab geproduceerde vloeroplossing, met een geïntegreerd trapgat, bevat vooraf aangebrachte technische installaties. De vloer is bovendien aan de plafond- en bovenzijde direct klaar voor een versnelde afbouw.
Download voor meer informatie de brochure VBI Integraalvoer. 

Samen slimmer bouwen

De wens om slimmer te bouwen komt goed tot uiting in het visiedocument De Nieuwe Blauwdruk voor grondgebonden woningen. In de basis beoogt De Nieuwe Blauwdruk het beperken van variatie die geen waarde toevoegt, zonder dat je architectonisch eenheidsworsten produceert.
Meer weten over onze visie? Lees dan meer over De Nieuwe Blauwdruk.

Samen groener bouwen

Duurzaamheid en circulariteit beginnen wat VBI betreft bij de oorsprong. De oorsprong van de materialen én de oorsprong van het ontwerp. Daarbij gaat het onder meer om materiaal met een verantwoorde herkomst (CSC), een lage MKI-waarde en maximaal hergebruik van betongranulaat. Het ontwerp moet gericht zijn op losmaakbaarheid en functie- en indelingsaanpasbaarheid. Een lange levensduur moet bij het ontwerp centraal staan.
Meer weten over onze duurzame stappen en ambities. Bekijk dan onze duurzaamheidsbrochure. 

Green Spine Line®

VBI is onderdeel van Consolis. Bij Consolis staat duurzaamheid hoog op de strategische agenda. Daarom introduceerde Consolis in 2022 een prestigieus concept, de Green Spine Line®. Een waardevol label voor de meest duurzame prefab betonproducten binnen onze internationale groep aan bedrijven. VBI Kanaalplaatvloeren dragen dit label met trots.