VBI-hijsankeroplossing verbeterd

Recentelijk hebben we belangrijke verbeteringen doorgevoerd in onze VBI-hijsankeroplossing. Bij de VBI-hijsankeroplossing gebeurt het hijsen door middel van een hijsanker en een VBI-hijsklauw. Hierdoor kan er op de bouwplaats nu nog veiliger, gemakkelijker en efficiënter gewerkt worden.

De verbeterde VBI-hijsankeroplossing voor grondgebonden woningen is beschikbaar voor zowel de A200 kanaalplaatvloeren als de AL200 leidingplaatvloeren.

Wat is er verbeterd?

Er is een aanwijzing toegevoegd om de stapelhoogte te beperken tot maximaal 6 elementen (ongeveer 1,5 m) zodat het zorgvuldig aanpikken van de VBI-hijsklauw altijd mogelijk is. De geteste hijsankers zijn gemarkeerd voor extra zekerheid.

De VBI-hijsklauwen zijn daarnaast voortaan voorzien van:

  • VBI-markering zodat altijd de juiste hijsklauw wordt gebruikt
  • een label met duidelijke gebruiksiconen
  • een expiratiedatum zodat de hijsklauw tijdig kan worden vervangen
  • een speciaal vervaardigde VBI-testsleutel voor het vooraf controleren van gebruiksschade aan de VBI-hijsklauw

Onze instructie “Veilig hijsen met hijsankers” (zie rechtermenu) is aangevuld met duidelijke afbeeldingen voor het juist plaatsen van de VBI-hijsklauw en aanwijzingen voor de controle van de VBI-hijsklauwen voor gebruik.

Aboma certificering verlengd

De doorgevoerde verbeteringen zijn in samenwerking met Aboma tot stand gekomen. Eerder werd deze hijsmethode al door Aboma gecertificeerd. Het certificaat van goedkeuring is inmiddels verlengd.

Voor meer informatie over de VBI-hijsankeroplossing, staan onze experts klaar om vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe de VBI-hijsankeroplossing een bijdrage levert aan veilig, makkelijk en tijdbesparend werken op de bouwplaats.